Kipróbáltuk: Good friends társasjáték

Good friends? – avagy próbáld ki, mit gondolnak rólad a barátaid!

Egy napsütéses tavaszi hétvégén vidékre utazott a baráti társaság, gyakorlatilag a semmi közepére. A rég nem látott barátok élménybeszámolói is végesek, így a Good friends társasjáték nem maradhatott ki a poggyászból. És milyen jól tettük, hogy nem maradt otthon.
A játék zseniális, már a doboz designja is elég figyelemfelkeltő, az élénk színű dobozon, az erősen gesztikuláló karaktereket látva, már lehet következtetni, hogy a játék során ránk is őszinte nevetés, sok meglepetés és olykor egy kis negatív kritika vár.


A játékot 3-6 résztvevő számára ajánlják 15 éves kortól. A Good friends társasjáték tartalma többek között 6 különböző színű kitűző, hogy a játék során könnyű legyen megkülönböztetni az egyes játékosokat. A dobozban található még 114 kérdéskártya, színes szavazókártyák és három különböző fokozatú megítéléskártya.
Mivel a játékot a legmosolygósabb kezdi, érdemes már a kártyakeverés alatt megvillantani a fogsorokat. Az kezdőjátékos egyből fel is olvassa a kérdéskártya pakli tetején található első kártyán szereplő kérdést. Vannak rendkívül megdöbbentő kérdések, mint például kivel lopnál legszívesebben lovat vagy kinek a használt fürdővízébe ülnél bele, amit azért át kell gondolni, mielőtt dönt az ember. A feladat, hogy minden egyes kérdéshez hozzárendelünk egy vagy két játékostársat, és az ő színkódjukkal jelölő szavazókártyát dobjuk a dobozba. A játékosok közben minden egyes adott kérdés esetében értékelik saját magukat is a megítélés kártya segítségével, hogy vajon rájuk vonatkozóan hogyan alakult a szavazás. (0= senki nem szavazott rám; += a legtöbb szavazatot én kaptam;+/-= legalább egy vagy néhány szavazatot kaptam).

Ezután színek szerint összesítjük a szavazóládában található kártyákat, majd mindenki felfedi megítéléskártyáját. Aki helyesen találta el, társai mit gondolnak róla, 3 pontot kap, rossz tipp esetén nem jár pont.
Hivatalosan a játék 10 kör után ér véget, de ne lepődjetek meg rajta, ha tovább akarjátok játszani a játékot, hiszen a kiváló hangulat mellett, a játék jó alkalom arra, hogy egy kis önismeretet is tanuljunk, halljuk barátaink véleményét, mit gondolnak rólunk. Rengeteg nevetésre számíthat a társaság, de olykor akad néhány negatív tulajdonságot feszegető kérdés, ezeket kezeljük nyitottan és ne sértődjön meg az, aki a társaság szerint a legspórolósabb vagy leglustább címet kapja.

Ha kedvet kaptál a Good friends társasjátékhoz, a Talizmán Játékboltban kapható!
Jó szórakozást kívánunk hozzá!

Ha már kipróbáltad a játékot, lent írd meg, mit gondolsz róla!