Mit vegyek a gyerekemnek karácsonyra?

Évről évre egyre nagyobb kihívást jelent az ajándékválasztás, főleg, ha a nagyszülőknek, rokonoknak is tanácsot kell adni, minek örülnének a csöppségek. Mai írásunkban néhány hasznos tippel igyekszünk megkönnyíteni az ajándékválasztást, és eloszlatni a kételyeket, hogy számodra se legyen kérdés „mit vegyek a gyerekemnek karácsonyra?”.

Amit biztosan ne vegyünk!

Fontos, hogy ne magunknak válasszunk ajándékot, hanem vegyük figyelembe, hogy gyermekünk az adott életkorában mivel tud legjobban fejlődni, vagy mi az, ami tartós, időt álló választás lehet.  Kerüljük a háziállatok vásárlását a kisebb gyerekeknél, mert jellemzően ez egy olyan ajándék, aminek három napig örülnek csak, aztán ránk marad az állat gondozása. Házi kedvencet ráérünk akkor adni, ha a gyerek majd nagyobb lesz.

 

Ezekkel biztosan nem fogsz mellé, és a karácsonyi ajándék telitalálat lesz!

A mesekönyv mindig jó választás, mert kezdetben mi olvashatunk belől esténként a gyerkőcöknek, később pedig ők maguk gyakorolhatják az olvasást a korábban kapott könyvek segítségével.

Nevelj kreatív gyereket! Az életben gyakran adódik olyan helyzet, aminek megoldása nagymértékű kreativitást igényel.  A kisgyermekben ott rejtőzködik a kreativitás. Előfordulhat, hogy ez felnőtt korra ellaposodik.  Fejleszd a gyermekek kreativitását!  A piciknek jó móka ujjfestékekkel lenyomatozni, színeseket alkotni. Nem kell félni, hogy összekenik a lakást, ha ügyesen irányítod a játékot. Teríts le nagy újságlapokat, és a pici gyerek csuklóját finoman megfogva tapicskoljatok!   A kicsiknek már kétévesen remek szórakozás és kiváló fejlesztő a gyurmázás. Ebben a tevékenységben nagyon fontos a kéz és az agy összekapcsolódása.

A fajátékok, köztük az építőkockák, fejlesztik a térlátást, szem és kéz koordinációját valamint a kézügyességet is. A kisebbeknek is tudunk választani a biztonságos fajátékok közül, nekik a formafelismerőket ajánljuk, mely használatával gyakorolhatják a színek és formák megkülönböztetését, de megfigyelő- és rendszerező készségük is garantáltan fejlődik

Társasjáték nélkül nincs karácsony!

Harminc évvel ezelőtt leült a család vasárnap délután  „Gazdálkodj okosan!” társassal játszani akár 2-3 órát is. Manapság a rövidebb játékidejű, pörgős társasokat kedvelik többen.  A társasozás csodálatos élmény, de együttműködésre, alkalmazkodásra és szabálytiszteletre is nevel.  Veszíteni nem szeretnek a gyerekek a játékban, ezért jó tudni, hogy tudunk ajánlani kooperatív társasokat is, amiben egy közös cél érdekében játszunk együtt, és mindenki győzhet, mindenki lehet nyertes. Már 3 éves kortól kezdhetjük a társasjátékozást, és felnőttként se hagyjuk abba! Sokféle, kifejezetten felnőtteknek való társas is van a készletünkben 99 éves korig vagy még azon túl is. 🙂

A kislányok mindig örülnek valamilyen mini háztartási felszerelésnek, legyen az konyha vagy vasaló szett, mert ezen játékok segítségével ők is azt csinálhatják, mint anya. A fiúknak jó választás lehet valamilyen barkácskészlet vagy autós szett, mert ők természetesen apát szeretnék utánozni.

Nagyobb gyerekeknek tökéletes ajándék a különféle gondolkodtató- és logikai játékok. Akad köztük olyan, amelyik egyedül játszható, mint az Okostojás, a Rubik-kocka és az ördöglakatok.

Amennyiben kérdésed merül fel, mi lenne a legjobb választás idén karácsonyra, keress fel bennünket a Talizmán Játékboltban, és segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb ajándékot, hogy az öröm a fa alatt garantált legyen.