5 tipp téli napokra, hogy a játék a lakásban is felhőtlen legyen!


Hogyan kössem le a gyereket, a téli esős napokon?    

A nyarat a legtöbKéptalálat a következőre: „kids staring at the window rain”b gyerek és szülő egyaránt szereti, hiszen süt a nap, jó idő van, lehet a szabadban játszani, és az iskolában is szünet van. Az ősz eljövetelével azonban egyre többször borul be, hűvösebbek a délutánok, a tél érkezésével pedig előfordulhat, hogy nem szívesen engedjük ki a gyerekeket, nehogy megfázzanak. Ezekre a kellemetlen, téli napokra hoztunk öt praktikus tippet, hogyan lehet a szabadidőt a gyerekekkel bent is hasznosan eltölteni, így szórakoztató lesz a játék a lakásban is.

  1. Kapjuk elő a rég nem használt társasjátékokat!

A gyerekeknek mindig van aktuális kedvenc játékuk, így a régebben kapott holmikról hajlamosak megfeledkezni. Keressünk elő a tavalyi társasjátékokat, a kicsik is rácsodálkoznak majd, milyen jó dolgok lapulnak a szerkény mélyén. Biztos mindenkinél előkerül a Monoply, Acitivity vagy a Gazdálkodj okosan!

  1. LEGO-zzunk együtt apával!

Sokszor látjuk, amikor Képtalálat a következőre: „dad and son building lego”egy apuka betéved a Talizmán Játékboltba LEGO-t venni, hajlamos megfeledkezni arról, hogy kinek is akar vásárolni, és gyakran elkalandozik az őt érdeklő LEGO-k irányába. Használjuk ki a rossz időt, és szorgalmazzuk, hogy az apukák újra gyerekek lehessenek, építsenek várat, hajót vagy űrállomást a srácokkal együtt. Játszani jó, együtt játszani még jobb!

  1. Gyurmázzunk, míg anya süt!

A gyerekek nagyon szeretnek segíteni a konyhában, élvezik, ha belefolyhatnak a munkálatokba. Ha éppen mégis valami olyat készítünk, amiből ők nem tudják kivenni a részüket, adjunk nekik gyurmát, és gyúrja mindenki a maga tésztáját.

  1. Építsetek erődöt!Képtalálat a következőre: „castle made of blanket”

Nem kell hozzá más, csak két szék és egy jó nagy lepedő. Párnákkal bélelhetjük az erőd belsejét, és minden féltett kincset elrejthetnek itt a gyerekek. Ha besötétedik, használjunk zseblámpát, mindenki élvezni fogja, ha a kezeitekről vetülő árnyékból pávát, elefántot vagy zsiráfot formáztok.

  1. Kincsvadászat indul!

Nem baj, ha nincs mindig energiád és időd bújócskázni a csöppségekkel. Kiválóan helyettesítheted magad a kedvenc játékukkal. Rejtsd el jól, és biztos lehetsz benne, hogy az aprók addig nem nyugszanak, míg rá nem találnak.